Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
899 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

З чим п'ють біле та червоне сухе вино

З чим п'ють біле та червоне сухе вино

 

🍷 Що таке сухе вино

🍷 Червоне сухе вино: із чим п'ють

🍷 Поради: з чим пити біле сухе вино

 

 

Щоб правильно вибрати червоне чи біле сухе вино, необхідно знати, з чим воно поєднується та які закуски до нього подавати. Цей напій підходить для багатьох випадків, але щоб розкрити дивовижні нотки смаку напою, слід знати прості правила його вживання.

Сухі вина – це найбільш популярна категорія алкогольних напоїв, які виготовлені у величезному асортименті. Достойним представником червоного вина є італійські сорти Небіоло та Барбера та французьке Каберне Совіньйон. Класичним представником білих сухих вин є Шардоне, Ріслінг. Про те, що являє собою цей напій та особливості його вживання, йтиметься далі.

 

Що таке сухе вино

 

Свою назву сухе вино отримало недарма. Це напій, у процесі приготування якого фруктовий цукор має викинути повною мірою. Тобто, у продукті його взагалі, зрештою, не буде. Варто пам'ятати, що з одного сорту винограду виробляють як білі, і червоні вина. Процес відрізняється наявністю в самій сировині шкірки, яка створює колір напою.

Варто відзначити, що виробництво білих вин не має на увазі тривалий процес витримування. Йому властива колірна гама, що коливається від світло-солом'яного до золотистого. Напої насиченого жовтого кольору говорять про те, що їх було витримано у дерев'яних бочках понад 10 років.

Характерною особливістю червоного вина є витримування його у дубових діжках до 10 років. Характерну насиченість вони набувають, якщо напій залишається у дерев'яній місткості кілька десятків років, оскільки з часом кислотність напою зменшується, а він сам розкриває свій аромат та смак.

 

Червоне сухе вино: із чим п'ють

 

Характерною особливістю червоного сухого вина є кислуватий терпкий смак. Щоб аромат повністю розкрився, сомельє рекомендують витримати напій у келиху кілька хвилин. Таким чином, органолептичні властивості знайдуть найбільш виражений букет.

Ідеальною закускою під червоне вино стане сир. Хоча не всі сорти будуть доречними. Відмінно пом'якшує смак напою продукт із гостринкою. Також слушну буде чедер, гауда та пармезан. Абсолютним табу є блакитні сорти. До сухих червоних вин, які були витримані багато років поспіль, у дубових бочках чудово підходять горіхові сорти сиру.

До такого вина ідеальним рішенням стане шашлик із яловичини чи баранини. Важливо пам'ятати, що жирні страви не поєднуються із цим напоєм. Також можна використовувати різноманітні варіації червоного м'яса.

Наголосити на витонченому смаку вина дозволить запечена індичка з ягідним соусом.

Також можна доповнити напій лазаньєю із сиром, гострими ковбасками. Якщо влаштувати пікнік на природі, у тандемі з вином гармоніюватимуть овочі-гриль.

Якщо говорити про фрукти, до червоного вина підходить виноград, груша чи персик.

Варто пам'ятати, що такий напій більше підходить до перших страв, наприклад, італійського супу гаспачо.

 

Поради: з чим пити біле сухе вино

 

Тонкий і ніжний смак мають білі вина. Вони легко п'ються і підходять для тих, хто приймає правильне харчування. До них найкращою закускою стануть різні сорти сиру. Особливо тонкий смак підкреслює продукт із козячого чи овечого молока.

Відмінно гармонують з білим вином та морепродуктами: устриці, їжаки, равлики та морська риба нежирних сортів. М'ясо морських жителів у маринованому або смаженому вигляді можна насадити на шпажки, поливаючи лимонним соком і прикрасивши гілочками розмарину. Відмінною закускою також буде крем із лосося, приготований із вершкового сиру та філе риби. Пряні вина стануть ідеальним варіантом для м'яса на грилі.

Також слід враховувати рівень зрілості напою. Молоді сорти складуть ідеальний тандем із запеченою ніжною рибою із білим м'ясом.

Серед різноманітних страв до витонченого напою підходить ризотто, запечені на грилі креветки. Серед фруктів найкращим рішенням стануть персики, яблука та запечені в карамелі груші. До вина підійдуть артишоки, цвітна капуста, спаржа. У жодному разі не варто до нього подавати цитрусові та жирні сорти м'яса.

При поєднанні продуктів слід орієнтуватися на просту пораду. Напій із яскравим смаком краще доповнювати нейтральними продуктами. Сухі білі вина – це чудове рішення для поєднання з десертом. Винятком є ​​шоколад. В принципі, його можна вживати, але смакові рецептори після нього не дадуть вловити розкішні нотки витонченого напою.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner