Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
830 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

Червоне напівсолодке вино: з якими стравами подавати

Червоне напівсолодке вино: з якими стравами подавати

 

🍷 Відмінні риси червоного напівсухого вина

🍷 Столове напівсолодке червоне вино до м'яса та сирів

🍷 З чим пити червоне напівсолодке вино

 

Усі вина поділяються на види залежно від кількості цукру, що міститься у напої. Чим більше залишкової сировини — тим солодшим буде алкоголь. Більшість червоних вин виробляється сухими і майже містять цукру. Такий напій містить у своєму складі багато кислот та танінів. Саме ці компоненти впливають на терпкий смак вина. Напівсолодкі червоні алкогольні напої відрізняються м'якою солодкістю, де таніни не такі виражені.

Найпоширенішим сортом винограду для приготування даного напою є Каберне-савіньйон. Це найпоширеніший технічний сорт, який не вживають у їжу, а використовують виключно у виноробстві. Оскільки цей вид винограду не вибагливий у догляді і визріти може в багатьох країнах, то напівсолодке каберне може дозволити собі купити будь-яка людина.

 

Відмінні риси червоного напівсухого вина

 

Найголовнішою відмінністю винограду каберне є те, що напої з нього призначені для тривалого старіння. Напівсолодке червоне вино може зберігатися в підвалі десятиліття і при цьому ставати лише краще. Тому можна сміливо купити пляшку алкоголю та забути про нього на пару років.

Молодий напій включає смак і аромат чорної смородини, імбиру, ванілі та трави. Якщо виноград погано визріває, то у винному букеті можна знайти навіть зелений перець. Тільки викинутий напівсолодкий напій може віддавати легкою ноткою пасльону, але після нетривалого зберігання такий специфічний відтінок у смаку згладжується і стає благородним. Згодом у червоному напівсолодкому каберні з'являються такі відтінки:

  • деревина кедра;
  • лісова фіалка;
  • зерна кави;
  • шкіра;
  • в'ялена вишня.

Палітра кольору вина варіюється від ніжного рожевого до темно-бордового або насиченого гранатового кольору. Найсвітліші відтінки можуть говорити про те, що молодий напій і ще не дозрів. Ціна за пляшку такого напою буде мінімальною. Темно-коричневі кольори свідчать про неправильне зберігання червоного напівсолодкого вина та пити його не рекомендується.

 

Столове напівсолодке червоне вино до м'яса та сирів

 

Червоне напівсолодке поєднується з багатьма продуктами. Оскільки каберне досить кисле і містить багато таніну, воно ідеально підходить для жирних м'ясних страв. Червоне м'ясо, ковбаси - це ситна та важка їжа, яка чудово розкриває всі смакові якості столового напівсолодкого вина. Цей напій збагачує та насичує всі відтінки страви. Легким столовим вином запивають стейки з яловичини, шашлик із баранини чи свинини, домашні ковбаси та буженину.

Якщо підійти до питання гастрономії з погляду здоров'я, то вживання червоного напівсолодкого напою разом із жирними стравами сприяє травленню. Столове вино допомагає тваринному білку засвоюватися в організмі та покращує всмоктування заліза. Таким чином після ситної вечері з келихом червоного ви не відчуватимете тяжкість у ділянці шлунка.

Ще одне правило, яке слід дотримуватися, свідчить: що вишуканіше напівсолодке вино, тим простіше має бути приготоване блюдо. Саме тому до дорогого червоного напою краще подати сир. До столових напівсолодких вин прийнято подавати молочний продукт із блакитною пліснявою.

 

З чим пити червоне напівсолодке вино

 

Оскільки червоне напівсолодке вино можна вживати з різними продуктами, рекомендується звернути увагу на:

- морепродукти;

- піцу;

- пасту;

- лазанню;

- рибні страви.

Одне з правил – не поєднувати напій зі стравами, які дуже добре приправлені спеціями. Також не варто пити червоне напівсолодке вино із гострими сортами сиру. Краще купити пармезан і трохи полити його медом. Такий тандем буде пікантною родзинкою на будь-якому столі.

Для поєднання червоного напівсолодкого та фруктів слід дотримуватися простого правила: з кислими ягодами подається солодкий напій і навпаки. Кисле зелене яблуко добре відтінятиме напівсолодке червоне вино.

Червоне кріплене вино ідеально відтінює смак грибів, але не варто подавати його з м'якими сортами сиру. Також дане вино не підійде до десертів та інших солодощів. Соління та горіхи аналогічно доведеться відкласти убік при сервіруванні столу.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner