З чим п'ють біле десертне вино: звички та традиції

Якісне кріплене вино є ознакою гарного смаку. Кріплені десертні вина можна придбати на сайті заводу-виробника у пляшках та на розлив. Оригінальний напій виготовляється з натуральної сировини, що робить його ще й корисним для здоров'я. Зрозуміло, в обмеженій кількості.
Особливості вживання білого десертного вина: «Ріг достатку»
Вино є частиною світової культури, але деякі звички незмінні, які крізь віки залишаються самобутніми і не забуваються народом. Однією з найдавніших судин, яка використовувалася для пиття вина, є ріг тварини. Перші згадки про посуд є в письменах про фракійців та скіфів. Пізніше активно ріг почали використовувати кавказці, і незважаючи на те, що в побуті з'явився інший гарний посуд, саме ріг використовувався для подачі червоного та білого вина.
За основу найчастіше береться ріг корови, бика або туру, який ідеально очищається, а зверху виконується гарне окантування з мельхіору або іншого сплаву. Прикрасивши такий посуд для вина карбуванням або гравіюванням, він стане оригінальним подарунком. Вважається, що випите з нього вино дозволить залучити достаток та багатство. Вино у розі пропонують випити гостю, щоб показати не тільки гарне прихильність до нього, а й підкреслити свій достаток. І випити його треба до дна, щоб не образити господарів. Сьогодні їх виготовляють із різного матеріалу, інкрустують камінням та дорогими металами.
З чим п'ють білі кріплені десертні вина
Орієнтуючись на сорт винограду, з якого виготовлені білі кріплені вина десертні, можна підібрати закуску правильно. Вона ідеально підкреслить смак та аромат напою. До яскравого насиченого портвейну ідеально підійде чеддер, фуа-гра чи пармезан. Крім того, це найкраще рішення до запеченої качки, яка тонко гармонуватиме з вином. До вишуканих сортів можна сміливо подавати м'ясо диких тварин. Непогано виглядає кріплене вино у поєднанні зі смаженими каштанами або вершковим сиром.
Таке кріплене біле вино, як херес, необхідно підбирати дуже обережно. Напій, який виробляється без додавання флора, має солодкуватий присмак, тому його рекомендується подавати не тільки з десертами, але і поєднувати з телятиною або стравами з морської риби. Солодкі сорти можна доповнити блакитним сиром.
Мускатні вина мають яскравий аромат та виражений горіховий смак. Такий напій стане чудовим доповненням до твердих та м'яких сирів, а також до солодкого столу.
Незвичайна традиція розбавляти вино
Ще за часів стародавньої Греції виникла звичка розбавляти біле вино водою. Традиційно такий напій пили на різноманітних заходах у вищому суспільстві із невеликих чаш.
З документів, що свідчать про цей факт, видно, що не вино розбавляли водою, а навпаки. Стародавні греки вважали, що таким чином можна отримати більш м'який і менш п'яний напій. Співвідношення могло бути 1:3 чи 3:2. Пити вино у чистому вигляді вважалося неприйнятним.
У Європі розбавляти вино стали за часів античності.
Навіщо це робили та яка мета переслідувалася? Насамперед натуральне біле вино розбавляли водою з метою видалення спраги. Особливо актуальним був такий напій у літню спеку. Крім того, міцність напою таким чином знижується, що дозволяє довше насолоджуватися його смаком, перебуваючи у доброму стані. Для цього використовувати прийнято тільки очищену воду. Біле вино розбавляють лише крижаною водою. Щоб надати йому кислинку, можна використовувати столову мінеральну воду.
У деяких країнах і досі така звичка залишилася. Мінералкою розбавляють Шардоне чи Піно Грі. Правильно дотримуючись пропорції, аромату та смаку напою не зіпсується, за умови, що вино натуральне.
Де придбати смачне біле кріплене вино
Щоб біле кріплене вино принесло лише позитивні емоції, важливо купити його на сайті виробника. Таким чином, можна не тільки заощадити кошти, але й отримати оригінальний продукт, який неодмінно сподобається гостям. Десертні вина виготовляються на власному устаткуванні з використанням натуральних інгредієнтів, що дає змогу гарантувати найвищу якість продукції. Крім того, серед величезного асортименту сортів можна підібрати найкраще рішення для будь-якого заходу чи урочистостей.
- Чому келихи бувають такі різні?У статті: 🍷посуд для білого та червоного вина: історія; на що впливає форма келиха; які келихи потрібні для білого напівсолодкого вина🥂.
- Чи нешкідливі безалкогольні вина і наскільки безпечно «пристраситься» до нихЩо таке безалкогольні білі та червоні напівсолодкі вина? Основні переваги безалкогольних вин. Чи дійсно безалкогольні вина не відрізняються за смаком від звичайних і чи шкідливі вони?