Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
830 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

Рожеві напівсолодкі вина: про що говорить колір

Рожеві напівсолодкі вина: про що говорить колір

Відомо, що за кольором розрізняють три різновиди вина. Йдеться про червоні, білі та рожеві напої, що містять алкоголь. Колір у кожному випадку виходить природним чином, адже хоча всі ці продукти є винами, проте процеси їх виготовлення мають суттєві відмінності. Тому якісні рожеві напівсолодкі вина у пляшках просто виготовлені відповідно до певної методології.

Потрібно згадати, що відтінки всередині групи вин троянд також дуже різноманітні. У цьому випадку колір може бути пов'язаний із великою кількістю факторів. Наприклад, сортом використаного винограду, регіоном його проростання, а також особливостями погодних умов у період, протягом якого дозрівав окремо взятий урожай. Також колір може сказати про технічні особливості виробничого процесу.

 

Особливості виготовлення рожевого напівсолодкого вина

 


Якщо опустити загальні принципи виготовлення білих, червоних та рожевих напівсолодких вин у пляшках та зосередитися на відмінних рисах процесу, все досить просто. Для виготовлення вина використовується виноград різних сортів:

  • ягоди разом із кісточками та шкіркою протягом усього процесу;
  • лише виноградний сік;
  • ягоди повністю протягом обмеженого періоду часу, після чого мезга видаляється.

Якщо йдеться про червоні ягоди, то в першому випадку на виході виходить червоне вино. Чистий сік дозволяє зробити напій білого кольору (умовно, насправді він може мати безліч відтінків, що важко відрізняються). Нарешті, рожеві напівсолодкі вина в пляшках можна зробити тільки, використовуючи третій метод. Насиченість кольору може говорити про період часу, протягом якого виноградне сусло та мезга перебувають у контакті.

 

Ніжна краса: рожеві напівсолодкі вина у пляшках

 


Правильно виготовлений продукт завжди має деяку красу, але зовнішній вигляд рожевих напівсолодких вин у пляшках дійсно особливий. Незалежно від насиченості відтінку такі напої завжди дуже приємні для очей. Ніжний відтінок нагадує про рожеві бутони і квітки гортензії. І виробники, природно, знають переваги зовнішнього вигляду своїх вин. Вони практично завжди продаються в пляшках із прозорого скла, що дає потенційному покупцеві насолодитися грою світла у прозорій ніжно-рожевій рідині.


Універсальність рожевих напівсолодких вин

 


Крім красивого зовнішнього вигляду, як у пляшці, так і в келиху, рожеві напівсолодкі вина можуть похвалитися якістю, яка відсутня у їхніх червоних та білих побратимів. Йдеться про універсальність. Тільки вина rose будуть доречні з будь-яким меню. Вони добре поєднуються як з рибою, так і з птицею, різним м'ясом, а також сирами та десертами. Це сильно відрізняє рожеві напівсолодкі вина у пляшках від напоїв червоного та білого кольору. Останні мають досить жорсткі рекомендації щодо страв, з якими їх слід подавати, так і продуктів в цілому.

 

Різноманітність смаків та ароматів рожевих вин

 


Що стосується смаку та аромату, властивих рожевим напівсолодким винам у пляшках, тут все залежить від виробника та сировини, яку він використовує. Запах та смакові особливості можуть бути напрочуд різноманітні. У різних напоях можна вловити:

  • фруктові пахощі;
  • ягідні нотки;
  • легкий запах свіжої зелені чи сухого сіна.

Інтенсивність і співвідношення цих уподобань теж дуже різні. Крім того, вина рожевого кольору можуть бути сухими або кріпленими, дуже солодкими.

Загалом такі напої на смак та аромат ближче до білих, ніж до червоних вин. Це з тим, що вміст танінів в рожевих відрізняється незначністю кількості.


Справжні рожеві напівсолодкі вина у пляшках

 


Вище ми вже згадували, про що може говорити колір рожевих напівсолодких вин у пляшках. Однак існує ймовірність, що відтінок напою виявиться абсолютно марним для отримання будь-якої інформації про вино. Річ у тім, що досягти гарного рожевого кольору можна й іншими способами. Наприклад, змішуванням білого та червоного напою у відповідних пропорціях. Причому купаж може створюватися будь-якому етапові виробництва. До того ж сучасні харчові барвники давно вийшли на безпрецедентно високий рівень.

Зрозуміло, жоден з напоїв, створених таким чином, не може вважатися рожевим вином, незалежно від того, що написано на пляшці. У країнах Європи така продукція не може мати назву rose. А у Франції законодавчо заборонено виготовляти рожеві вина з використанням білих сортів винограду.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner