Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
746 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

Секрети виробництва смачного білого вина

Секрети виробництва смачного білого вина

Вино на розлив є популярним алкогольним напоєм, коріння виникнення якого сягає сивої давнини. Існує безліч рецептів даної продукції, серед яких є, як по-справжньому старовинні, так і відносно недавно, що виникли. Загалом і в цілому, вина поділяються на тихі та ігристі. Останні відрізняються наявністю вуглекислоти, що утворюється природним чи штучним чином. Однак шипучі напої давно асоціюються зі святковими заходами, традиційний келих шампанського не дасть збрехати. Тому в більшості випадків вибір робиться на користь тихих вин. На щастя, вони відрізняються різноманіттям якому можна позаздрити, як за міцністю, так і за солодкістю.

У цій статті ми розповімо про такі напої, як білі кріплені десертні вина, які можуть бути розливними або пляшковими. А придбати їх від виробника завжди можна через наш каталог.


Різновиди білих кріплених десертних вин від виробника

 


Так, десертні вина є тихими кріпленими напоями. Останні поділяються на міцні та, власне, десертні. Вони також мають свою градацію: за міцністю та солодощами. Колір при цьому може бути будь-яким. Так, ви можете знайти розливні білі кріплені десертні вина від виробника, а також червоні та рожеві. Назви до певної міри умовні, адже відтінки можуть бути дуже різними: яскравими рубіновими та темними, що йдуть у чорноту, пастельно рожевими та насиченими як фуксія. Білі вина на розлив теж не є винятком. Вони можуть бути майже прозорими, золотистими, бурштиновими, зеленими й так далі.

У будь-якому випадку білі кріплені десертні вина поділяються на:

  • напівсолодкі (цукри 0,5 – 12%, спирту 14 – 16%);
  • солодкі (цукри 14 – 20%, спирту 12 – 17%);
  • лікерні (цукри 21 – 35%, спирту 12 – 17%).

Особливо солодкі десертні вина відрізняються не лише смаком та міцністю, але й яскраво вираженою в'язкістю. Зустрічаються напої, що мають практично кремову текстуру


Купажні та сортові білі кріплені десертні вина


Як і у випадку з іншими винами, білі десертні напої, що кріпляться, можуть бути сортовими або купажними:

  • у першому випадку продукт виготовляється з винограду одного сорту (якщо йдеться про цінніший напій, сировина має бути з одного регіону або навіть виноградника);
  • по-друге, вино виробляється із суміші декількох сортів винограду.

Обидва варіанти однаково хороші, якщо виготовлені дійсно якісно.


Способи виготовлення десертних розливних вин

 


Хоча заведено вважати, що всі кріплені вина на розлив неминуче включають додаткову порцію фруктового цукру і виноградного спирту, які вводяться до складу штучним чином, це не завжди так. Існують розливні рожеві, червоні та білі кріплені десертні вина, які виробляються шляхом природного бродіння. Безперечно, вони по праву вважаються справжньою елітою серед подібних напоїв.

На цей момент є два способи виготовлення кріплених вин:

  • природне бродіння;
  • введення спирту та цукру.

У першому випадку для виготовлення сусла виробник використовує зів'ялений виноград. У деяких країнах його збирають уже після перших заморозків. Також для виготовлення ароматного десертного вина, білого або червоного використовують ягоди, уражені благородною гниллю ботритіс цинереа. Така сировина дозволяє отримати високоцукрове сусло, вміст цукру в якому може доходити до 40%.

Другий варіант виготовлення передбачає ступінчасте спиртування. У цьому випадку сусло спиртують в кілька заходів, що дозволяє зберегти максимум ароматичних і смакових властивостей, а також знизити кількість азотистих речовин і максимально асимілювати спирт, що вводиться.


З чим подавати білі десертні вина на розлив

 


На відміну від універсальних столових вин, десертні напої, що кріплять, слід подавати з конкретними закусками. Як правило, допускаються сиров'ялені ковбаси, зрілі сири, як м'які, так і тверді. Крім цього, з білими кріпленими десертними винами на розлив добре поєднуються горіхи, сухофрукти та свіжі фрукти, ягоди та десерти всіх мастей.

Подають розливні кріплені десертні вина від виробника як аперитив або в кінці застілля. Їх заведено пити із невеликих мадерних келихів. Також ви можете використовувати солодкі десертні вина як інгредієнти для алкогольних коктейлів, креми для випічки, соуси для м'яса або риби.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner