Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
746 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

Які білі вина найкраще для приготування глінтвейну

Які білі вина найкраще для приготування глінтвейну

Глінтвейн є чудовим алкогольним напоєм для холодної пори року. Аромат, насичений спеціями, дарує задоволення, а сам склад має зігрівальний і тонізувальний вплив на організм. У цій статті ми розповімо про історію виникнення глінтвейну, про те, чи підійдуть для його приготування білі сухі вина у пляшках. Ви дізнаєтеся, чому біле сухе від виробника буде кращим варіантом, ніж невідома продукція мас-маркету. Також ми поділимося класичним рецептом і назвемо червоне та біле вино, яке найкраще підходить для приготування глінтвейну.


Історія виникнення глінтвейну: сухе вино зі спеціями

 


Цей напій виник ще за часів стародавніх римлян. Щоправда, від свого сучасного вигляду він дуже відрізнявся. Його пили охолодженим, як основу використовували не біле сухе, а червоні та рожеві вина (що в ті часи було майже одним і тим самим). У напій додавали корицю, гвоздику та кардамон. Ось тільки у холодному вигляді вони слабо віддавали свій аромат, не розкриваючи весь закладений у них потенціал. Однак додавали їх не тому, що хотіли змінити смак вина, а щоб продемонструвати навколишнім високий рівень достатку. Адже спеції коштували дуже дорого.

Свій сучасний вигляд глінтвейн набув у 16 столітті, у Європі. У ті часи торгівля між різними країнами вже вийшла на новий рівень і прянощі стали доступнішими. Плюс – клімат у європейських країнах передбачає наявність холодних сезонів. Так і виник зігрівальний глінтвейн. Щоправда, біле вино досі не використали. Зате сьогодні ми можемо насолоджуватися легким теплим напоєм, створеним на основі білих сухих вин у пляшках від виробника.


Білі сухі вина у пляшках чи червоні: класичний рецепт

 


Хоча білі сухі вина у пляшках також підходять для приготування глінтвейну, у більшості ресторанів та кафетеріїв заведено варити його на червоному вині. Класичний рецепт приготування також це підтверджує. Вам знадобиться:

пляшка сухого або напівсухого вина з міцністю не менше ніж 7% (Мерло, Каберне, Піно Нуар);

  • пів склянки чистої води;
  • кілька зірочок бадьяна;
  • пара паличок кориці;
  • 5-6 головок гвоздики;
  • ложка цукру чи меду;
  • лимон або апельсин (можна замінити цедрою).
  • Змішуємо компоненти в підготовленій тарі та:
  • швидко нагріваємо;
  • повільно доводимо до потрібної температури.

У першому випадку доведеться залишити напій у закритій тарі щонайменше на годину – щоб настоявся. По-друге, глінтвейну доведеться «відпочивати» не більше 10 хвилин. Все те саме можна зробити та з білим сухим вином. Особливо якщо це якісний напій від виробника.

 

Сухе біле вино для глінтвейну: найкращі варіанти

 


Існує велика різноманітність білих вин у пляшках, тому обираючи основу для глінтвейну потрібно обережно. Згідно з порадами фахівців, найкраще підійде:

  • Мускат;
  • Трамінер;
  • Рислінг;
  • Совіньйон блан;
  • Шардон.

Також рекомендується не використовувати лимон, віддавши перевагу апельсина або грейпфруту. Якщо вас все одно бентежить кислота напою, використовуйте не сухе біле, а напівсухе. Також можна збільшити кількість цукру чи меду.

 

Як слід подавати глінтвейн

 


Оскільки, на відміну від інших алкогольних напоїв, глінтвейн подається якщо і не гарячим, то добре теплим, розливати його у звичайні келихи не можна. Неважливо, чи ви використовували червоне або біле сухе вино в пляшках, для глінтвейну необхідні спеціальні келихи з товстого скла. Вони мають низьку ніжку та невелику ручку збоку (як у чашки). Така конструкція дозволяє насолодитися гарячими напоями з червоного або білого вина без ризику обпектися.

 

 

Сам собою напій досить універсальний. Він чудово поєднується з сирами, випічкою, горіхами та фруктами. Зауважте, що для досягнення повної гармонії варто орієнтуватися на основу. Наприклад, глінтвейн на основі червоного вина буде вдалим доповненням до м'яса, а напій, виготовлений із білого сухого, підкреслить ніжний смак птиці та морепродуктів.


Чому варто замовляти вина від виробника


Вибираючи вино основу для глінтвейну, як червоне, і біле сухе, слід дотримуватися золотої середини. Надто дешевий напій переб'є аромат прянощів спиртом, занадто дорогий втратить багатство смаку після нагрівання. Ідеальним варіантом стануть молоді вина у пляшках від виробника, відомого якістю своєї продукції. Тим більше що в Україні чимало подібних брендів. Таке біле вино у пляшках стане чудовою основою для найзапашнішого зимового напою – глінтвейну.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner