Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
746 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

Як перевірити якість вина на розлив

Як перевірити якість вина на розлив

Щоб вина на розлив радували смаком та ароматом, необхідно знати правила їх вибору. На жаль, останнім часом все частіше можна зустріти порошкові аналоги напою, які мають невисоку вартість, але не відповідають його органолептичним та смаковим характеристикам.

Якісні розливні вина можна придбати безпосередньо від виробника, який надає на продукцію сертифікати відповідності міжнародним стандартам якості. Така продукція точно припаде до смаку і буде корисною для здоров'я. Про те, як підібрати смачний та натуральний напій самостійно і на що звернути увагу, йтиметься далі у статті.

 

Як правильно перевірити розливні вина в домашніх умовах

 

 

  • Вода. Розливні вина можна визначити, використовуючи воду. Для цього потрібна невелика місткість із водою та звичайна пробірка, в яку наливають трохи вина та затискають її пальцем, утримуючи в горизонтальному положенні. Опускають пробірку рівня води та поступово відкривають шийку, випускаючи вино. Якісний продукт має високу густину, тому воно не розчиняється у воді, як у випадку з порошковим аналогом. Неякісний продукт швидко розчиниться без сліду.
  • Сода. Взявши щіпку цього продукту, висипають його в ємність, а зверху наливають трохи вина. З огляду на хімічні складові вина, натуральний продукт під час контакту може поміняти свій колір на темно-сірий або навіть синій продукт. Підробка не змінює свого кольору.
  • Гліцерин. Якщо в аптечці є такий компонент, перевірку вина на розлив можна здійснити за його допомогою. Для цього потрібно взяти прозору склянку, щоб бачити, як змінюється цей компонент у вині. Змішують гліцерин із вином у пропорції 1:5. Гліцерин осідає на дно чаші. Порошковий аналог змінює його у яскраве світло, що свідчить про наявність хімічних добавок до напоїв. Натуральне вино буде без змін.

Використовуючи прості способи визначення натуральності продукту, просто визначити його якість у домашніх умовах. На натуральне вино завжди залишає після себе приємний посмак, який відсутній у неякісному хімічному складі.

 

Якісні вина на розлив від виробника

 

 

Купити вино на розлив можна від виробника закладам та торговим точкам громадського харчування. Такий продукт має сертифікати якості, що свідчить про відповідність вина нормам та стандартам. Натуральне вино виготовляється на сучасному обладнанні з використанням високоякісної сировини.

Придбати можна від виробника червоне, біле, десертне вино в асортименті. Найчастіше розливається продукт у зручну ПЕТ-тару різного об'єму, яка зручна для клієнта. Тара виробляється з міцного матеріалу, стінки якого не вступають у хімічну реакцію з вмістом, що важливо при зберіганні та транспортуванні такої продукції. Міцна тара стійка до деформації та механічних пошкоджень, що гарантує цілісність продукції у процесі транспортування. У ній аромат та смак вина збережеться у повному обсязі.

Варто відзначити, що на гуртову партію товару завжди є приємні знижки та вигідні акції пропозиції.

 

Як перевірити вина на розлив за іншими параметрами

 

 

Плануючи придбати вино на розлив, необхідно враховувати такі характеристики. Якісний продукт не має зайвої піни та великого осаду. Це можна виявити, наливаючи продукт у келих. Натуральний напій виробляється за особливою технологією, яка не допускає появи явного осаду взагалі. У деяких випадках окремі сорти можуть формувати винний камінь, який візуально видно в невеликій кількості. Наявність винного каменю можна побачити у вині, яке тривалий термін витримувалося, тому в молодому напою його не повинно бути.

 

 

Під час розливання вина можна спостерігати наявність піни. Натуральний продукт її мало має. Якщо вона і з'являється, то одразу пропадає. Порошковий аналог ще якийсь час має бульбашки по краях ємності.

Якісне вино має в'язку структуру, тому, якщо його налити в глибокий келих і злегка збовтати, на стінках ємності можна побачити сліди напою, що нагадують доріжки. Неякісний продукт такої особливості немає, а напій дуже швидко стікає вниз, не залишаючи слідів.

Також можна візуально оцінити смак червоного вина. Чим прозорий напій, тим він кисліший.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner