Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
746 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

Рожеві напівсолодкі вина в пляшках: від чого залежить смак

Рожеві напівсолодкі вина в пляшках: від чого залежить смак

Напої, що містять алкоголь, як-от рожеві напівсолодкі вина в пляшках або на розлив, є важливою частиною людської цивілізації. Вони супроводжують товариство з незапам'ятних часів, а часом і впливають на розвиток різних історичних подій. Хоча, згідно з латинськоюразкою in vino veritas, in aqua sanitas, здоров'я і полягає у воді, істина все ж залишається за вином.

На сьогодні є величезна кількість різновидів цього алкогольного напою. Вина класифікують за кольором, способом виробництва, вмістом цукру, типом сировини та навіть місцем її росту. Попри те, що є вина зі злаків, квітів і фруктів, у громадській свідомості ці напої наполегливо асоціюються з виноградарством. І це не дивно, адже саме з винограду виробляють більшу кількість вин у світі. 

Зазвичай, більшість людей ділять вина на червоні, білі та рожеві, а також враховують особливості смаку. Незалежно від кольору напою, він може бути сухим, напівсухим, напівсолодким і солодким. У цій статті ми розповімо про рожеві напівсолодкі вина в пляшках. Ви дізнаєтеся, яким може бути смак напою, а також чому саме він є ідеальним варіантом у будь-якій ситуації.

 

Як виробляють рожеві напівсолодкі вина в пляшках

 

Всі справжні рожеві напівсолодкі вина в пляшках, представлені на прилавках магазинів, можуть вироблятися тільки двома способами:

  1. методом прямого викручування, за якого тиск не слабшає, поки пігмент, що міститься в шкірках ягід, не забарвить прозорий виноградний сік у ніжний відтінок;

  2. способом настоювання соку з виноградних ягід на мезі, причому тривалість цього процесу є невеликою та суворо контролюється.

Також деякі виробники практикують купажування соку білого та червоного винограду, отримуючи не менш чудовий результат. Однак потрібно враховувати, що в низці країн, наприклад, у Франції, такі продукти офіційно не належать до категорії вин Розе. Винороб, що видає купаж за рожеве вино, буде карний відповідно до європейських законодавств.

 

З яких сортів винограду роблять рожеві вина

 

На відміну від червоних і білих напоїв, для виготовлення яких можуть використовуватися тільки сорти з відповідним кольором винограду (як шкірок, так і м'якоті), рожеві напівсолодкі вина в пляшках можуть бути виготовлені з різних сортів і відтінків. Головне, щоб сама м'якоть залишалася світлою. Так, сік білого винограду може настоюватися на мезі червоних ягід і отриманий продукт усе ще вважатиметься справжнім Розе. А якщо ягоди мають білу м'якоть і червону або рожеву шкірку, для виготовлення рожевого вина можна використовувати не тільки метод настоювання на мезі, але й прямий віджим.

Отже, рожеве напівсолодке вино в пляшці може бути виготовлене з винограду сортів піно-нуар, мерло, гренаш або мальбек.

 

Чому рожеве напівсолодке вино — ідеальний варіант

 

Головною особливістю рожевих напівсолодких вин у пляшках є їх універсальність. Вони ідеально поєднуються з будь-якими стравами. Якщо червоні вина рекомендують подавати до яловичини та свинини, а білі — до птиці, риби та морепродуктів, то алкоголь усіх відтінків рожевого кольору буде доречний незалежно від особливостей меню.

До того ж так уже повелися, що сухі та солодкі вина — це на аматора. А ось напівсолодкі підходять практично всім (зокрема і тим самим прихильникам). Тому, роблячи вибір на користь рожевих напівсолодких вин у пляшках, ви зможете догодити всім своїм гостям одночасно.

 

Які на смак рожеві напівсолодкі вина в пляшках

 

Смак рожевих напівсолодких вин у пляшках дуже різноманітний. Експерти сходяться тільки в одному: напій поєднує в собі легкість і фруктову кислинку, що вирізняють білі вина, з насиченим смаком і ароматним букетом, характерними для червоних. В іншому, рожеві вина можуть нести відтінки фруктових, ягідних, трав'яних і квіткових ноток у різній комбінації.

 

Що впливає на смак і аромат рожевих напівсолодких вин

 

То що ж впливає на смак цього дивовижного напівсолодкого напою? Факторам просто немає числа. Серед них:

  • вміст цукру (від 18 до 45 г/л, різниця може бути істотною);

  • міцність;

  • сорт сировини та місце її вирощування;

  • спосіб виготовлення та обладнання, яке використовується в процесі;

  • погодні умови в момент дозрівання конкретного врожаю.

Це далеко не повний перелік того, що впливає на смак підсумкового продукту. У будь-якому разі серед рожевих напівсолодких вин у пляшках можна знайти напої з найрізноманітнішими ароматами.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner