Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
802 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

Червоне сухе вино: як і з чим пити?

Червоне сухе вино: як і з чим пити?

Щоб захід залишив лише приємні враження, важливо розібратися, з чим подають червоне сухе вино. Шляхетний напій підходить для різних випадків, але щоб підкреслити його тонкий аромат і оцінити смакові характеристики, необхідно розібратися в простих правилах поєднання червоного вина зі стравами.

Якісні пляшкові червоні сухі вина можна купити в інтернет-магазині безпосередньо від виробника. Таким чином, можна не тільки отримати оригінальний напій, але й не переплачувати. Червоні сухі вина у пляшках повинні мати сертифікат якості, що свідчить про їхню відповідність міжнародним стандартам.

 

У яких келихах подають червоне сухе вино

 

 

Щоб повною мірою благородний напій розкрив свій букет, червоне сухе вино, згідно з вимогами сервірування, потрібно подавати у келихах певної форми. При цьому варто пам'ятати, що його сильно не охолоджують перед подачею в процесі зберігання. При заповненні келихи слід заповнювати на третину обсягу.

Червоне вино подають у великих келихах, де висота може бути трохи більшою за ширину. Такі келихи дозволяють ідеально насолодитися ароматом напою. Чим більша площа посуду, тим яскравішим буде аромат вина. При контакті з молекулами кисню він лише посилюється.

Для сервірування беруть келихи тюльпаноподібної або кулястої форми із звуженими краями, що дозволяє концентрувати приємний запах усередині судини. Така форма забезпечує попадання терпкого вина відразу на кінчик язика, область якого відповідає за сприйняття солодких смаків.

 

Пляшкові червоні сухі вина до м'яса

 

Характерною особливістю червоного вина є його кислуватий смак. Пляшкові червоні сухі вина відмінно підходять до м'яса, оскільки в такому напої присутній танін, який нейтралізує відчуття жиру, що міститься в блюді.

Ідеальний тандем до нього складе стейк із мармурової яловичини, який завдяки дрібним жировим прошаркам, у процесі термічної обробки надає страві соковитості. Можна віддати перевагу винам, які створюють довгий післясмак. Це танінні напої, які добре поєднуються з різними видами жирного м'яса. В цьому випадку можна купити "Мерло", "Божоле" або "Мальбек". У процесі приготування м'яса можуть використовуватися яскраві інспеції. Для таких страв краще підбирати варіант із насиченими нотками ягід.

Також червоне вино добре підходить до страв зі свинини, незалежно від способу її приготування.

Не можна не згадати також м'ясні страви з дичини. До тушкованого м'яса ідеальним рішенням стануть вина бордо.

 

Червоні сухі вина у пляшках: з якими десертами подавати

 

Плануючи подавати до червоного вина десерт, слід зважити на кілька нюансів. До шоколадних десертів і гіркого шоколаду, зокрема, краще підібрати вино з багатим букетом. Наприклад, відмінний тандем їм складуть «Корвіна» і «Рондинелла», які мають яскраві фруктові нотки.

Червоні сухі вина у пляшках виробляються шляхом бродіння сусла на меззі із сортів винограду з мінімальною кількістю цукру. Такий напій відноситься до найкорисніших, головне, щоб продукт був оригінальним.

Серед фруктів до них більше підходить персик, виноград чи груша. Головне, щоб вони були дуже стиглі. У цьому випадку приглушуватиметься терпкість, а фруктові нотки вина здаватимуться ще яскравішими.

 

З чим ще подавати червоне вино

 

 

Ідеальний тандем червоне вино складе із сиром. Варто пам'ятати, що не всі сорти з ним поєднуються. Ідеальним рішенням стануть сорти з гіркуватістю. Можна віддати перевагу "Гауді", "Пармезану" або "Чеддеру". Чи не підходять до нього блакитні сорти сиру. Для напоїв із тривалим терміном витримки у дубових бочках ідеально підходять горіхові сири.

Також можна подавати сухе вино з гострими ковбасками та навіть овочами гриль.

Не найкращою стравою для благородного напою є риба. Абсолютним табу вважаються танінні вина. Допускається поєднання сьомги або ікри з кислотними напоями. Також доповненням до блюда стануть ягідні соуси.

До грибного гарніру можна подавати щільні сухі червоні вина.

Дотримуючись простих правил поєднання благородного напою із закусками та десертами найпростіший обід можна перетворити на приємне проведення часу.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner