Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
746 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

Як визначити натуральність кріпленого білого вина

Як визначити натуральність кріпленого білого вина

Натуральне біле десертне кріплене вино можна купити у перевірених виробників або знаючи прості способи визначення якості благородного напою. Серед величезного асортименту варіантів не так просто зробити правильний вибір, про що поговоримо далі. Ви можете протестувати вино вже в домашніх умовах або правильно підібрати його в магазині.

Якісне вино від виробника можна замовити як у пляшці, так і на розлив, не побоюючись підробки. Така продукція має приємний смак та розкішний аромат. Вина від виробника обійдуться недорого, оскільки реалізація ведеться безпосередньо від виробника, який на свій товар надає сертифікати якості, що підтверджує його відповідність міжнародним стандартам.

 

Білі кріплені десертні вина: як перевірити на натуральність у домашніх умовах

 

Вже купивши білі кріплені десертні вина можна в домашніх умовах скористатися одним із перерахованих способів перевірки напою на натуральність. Але не завжди ці способи достовірні, у чому й розберемося далі.

Можна перевірити за допомогою води. У прозору ємність можна перевернути невелику пляшку з вином та уважно простежити за процесом. Прийнято вважати, що натуральний продукт не відразу поєднується з водою і можна навіть простежити, як струмки вина піднімаються до поверхні. Фальсифікат блискавично поєднується з водою.

Також у посудину з напоєм додають чайну ложку гліцерину. При цьому в натуральному продукті він опускається на дно, залишаючись безбарвним. Якщо засіб змішався з вином і набув його кольору, він містить хімічні елементи. Не можна сказати, що такі методи працюють 100%, оскільки вино може мати різну густину та інші нюанси.

Варто пам'ятати, що в натуральному вині немає яскравого хімічного смаку і запаху, тому навіть за цими параметрами можна визначити його якість.

 

Як перевірити біле вино на натуральність у пляшці

 

Щоб визначити натуральність білого вина у пляшці, її струшують та розливають напій по келихах. В результаті з'являється піна. Допускається поява в якісному напою невеликої кількості піни центром келиха. Фальсифіковане вино після збовтування осідає по краях судини численними пухирцями.

Після відкорковування пляшки важливо уважно вивчити стан пробки. Вона не повинна містити тріщин або вм'ятин. Також можна її понюхати. Під нею не повинно бути затхлого неприємного запаху. Якщо спостерігається хоч один із перелічених вище нюансів, можна вважати, що під час зберігання або транспортування вина були допущені помилки.

Наявність осаду у вині є нормою. Пляшку підносять до світла, перевертають шийкою вниз, а потім повертають у вихідне положення. Якісне вино має невелику кількість вкраплень, а фальсифікований напій має його велику кількість, яка не осідає на дно, а розподіляється з вина дрібним пилом.

Також існує ще один професійний спосіб, яким користуються сомельє. Відкоркувавши пляшку, і налив вміст у келих, його злегка похитують і уважно стежать за поведінкою напою на стінках келиха. Натуральне біле десертне кріплене вино залишає на них винні доріжки. При цьому краплі повільно стікають вниз, будучи яскравим підтвердженням натуральності продукту. Якщо після обертання вина по стінках напій не залишає крапель, у пляшці фальсифікат.

 

На що ще варто звернути увагу на купівлю білого кріпленого десертного вина

 

Вибираючи біле десертне кріплене вино в магазині, необхідно звернути увагу на інформацію на етикетці. Вона повинна містити країну виробника, обсяг тари, кількість цукру та алкоголю у відсотках, іншу корисну інформацію. При цьому всі позначення та цифри мають бути добре видно і не змащуватись. Сама етикетка має бути виготовлена із щільного паперу та міцно зафіксована.

Про якість вина можна судити, вивчивши акцизну марку. Тільки її наявність свідчить про те, що напій було введено у країну легальним способом. Крім того, можна побачити на ній штрих-код і номер партії, які можна звірити з базою.

Якщо заводський штамп швидко стирається на пляшці, можна говорити про фальсифікацію продукту.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner