Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
785 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

З чим подають рожеві напівсолодкі вина

З чим подають рожеві напівсолодкі вина

Рожеві напівсолодкі вина в пляшках — це немов чарівна скринька гастрономічної легкості, ніжності, фантастичних квітково-фруктових ароматів. Виробники дивовижним чином досягають природного переплетення відтінків ванілі, ягід та лучних трав. Рожеві віка або троянду заведено вважати легким літнім напоєм, розберемо із чим і як їх пити.

Справедливо буде відзначити, що рожеві напівсолодкі вина у пляшках досить універсальні та поєднуються з великою кількістю страв та продуктів. Найпростіше правило поєднання - вживати вино з продуктами з одного регіону.

Через залишковий цукор рожеві напівсолодкі вина в пляшках відмінно поєднуються з помірно солодкими фруктовими та ягідними десертами. Якщо вино вироблялося з тривалою витримкою на осаді, воно гастрономічно гармоніюватиме зі стравами на основі здоби.

Рожеві напівсолодкі вина настільки багатогранні, що здатні доповнити навіть страви азійської кухні, яка відрізняється незвичайністю інгредієнтів та великою кількістю прянощів.

 

Види рожевих напівсолодких вин у пляшках

 

 

Виробники рекомендують звертати увагу не лише на категорію вина, а й на сорт винограду, з якого він виготовлений. Саме виноград визначає нотки напою, отже, і його поєднання з іншими продуктами.

Рожеві напівсолодкі вина у пляшках із сорту Піно Нуар мають легкий аромат дині та полуниці. Відмінне поєднання дає з рибою та стравами з неї, приготованими методом гасіння та запікання у сирному чи сметанному соусі. Головне, що варто пам'ятати - мінімум пряних трав, які здатні забити аромат напою.

Гренаш - сорт, який вирощується в Провансі та долині Рона. Нерідко його змішують із Каберне Совіньйон. Вина мають цитрусову свіжість, нотки трав та кавуна. Найближчий смаковий «родич» – сорт Монтепульчано, напої мають аромат сухофруктів та апельсинової цедри.

Цитрусові ноти у винах заведено поєднувати з різними морепродуктами, зокрема кальмарами, креветками, мідіями. При приготуванні діє те саме правило, що і з рибою - помірна кількість прянощів і спецій.

 

 

Мерло можна назвати легендою у виноградному світі, вино з нього має яскраві тони малинового пирога та ягідних десертів. Даний сорт універсальний, може подаватися навіть із солоною рибою та ікрою (за винятком оселедця) у вигляді канапе та тарталеток.

Найбільш виражену терпкість мають вина, виготовлені із сорту Сира. Вони насичені, з ароматом спецій, чорниці, вишні та темної сливи. Близькі характеристики має сорт Санджовезе з журавлинними та малиновими тонами. Такі рожеві напівсолодкі вина в пляшках поєднуються і зі стравами з птиці, зокрема дичини, курячої грудки, качиною печінкою.

Особливу категорію серед рожевих вин займає сорт Темпранільйо, в якому поєднуються квіткові та ягідні ноти, легкий аромат зеленого перцю. Самі виробники рекомендують його подавати із вершковими та пікантними твердими сирами.

 

Поєднання вин у різних країнах

 

 

Французькі рожеві напівсолодкі вина у пляшках виготовляються у Шиноні, Долинах Рони та Провансі із сортів Гренаш та Каберне Фран. Французи бачать рожеве вино у поєднанні з ікрою, устрицями, тартаром та севичем з лосося та копченою фореллю. Якщо вино ближче до напівсухого, то допускається поєднання з м'ясними паштетами та брускеттами з томатами-чері.

Німеччину необґрунтовано рідко вносять до списку лідерів у виробництві вин. Напої із сорту Шпетбургундера мають високу кислотність та мінеральність. Цікаві гастропари утворюються з качкою по-пекінськи, пастою з вершковим соусом, смаженим кроликом або ягням.

Італійські вина – це ціла родина з різними ароматами. У центрі частіше зустрічаються легкі вишнево-рожеві композиції, на півдні — переважають ароматні та насичені вина. Троянди подають із гребінцями, середземноморською кухнею на основі рису, несолодкими ягідними пирігами, чізкейками та пармською шинкою. Якщо йдеться про фуршетні закуски, рожеве вино подають із брускеттами з яблуками та інжиром, вершковою панна-котою, страчелою та хурмою. Як бачите, троянди здатні знайти собі «компанію» серед будь-якої категорії страв, від м'ясних стейків до легких десертів.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner