Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
785 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

Батьківщина сухого червоного вина

Батьківщина сухого червоного вина

Упродовж багатьох десятиліть червоне сухе вино було найпопулярнішим напоєм людства. Це благородний напій, який цінується у всі віки за його смакові особливості та поживні властивості. З часом рецепти модернізувалися, популярність також набули сухі червоні вина, які у своєму складі містять велику кількість танінів, що надають в'язкість і терпкість смаку. Вони практично відсутній цукор через тривалого періоду бродіння, у процесі якого дріжджові мікроорганізми повністю поглинають його. Де ж уперше були виготовлені сухі червоні вина? Про це поговоримо далі.

Сьогодні вигідно купити сухі червоні вина у пляшках можна безпосередньо від виробника, що дозволяє отримати оригінальну продукцію без переплат. На додаток можна отримати грамотну консультативну підтримку фахівців із вибору смачного напою.

 

Вишукані пляшкові червоні вина «Баролло»

 

 

Історія благородного напою простежується з тринадцятого століття і тісно пов'язана з регіоном П'ємонт (Італія). Пляшкові червоні вина Бароло це напій з історією, який називають королем вин.

У середині 1800 років, мотивуючись удосконаленням техніки виноробства, граф Кавур вирішив модернізувати маєток своєї сім'ї у Гринцані. Взявши в помічники свого товариша, експерта з виноробства Луї Удара, вони навчилися грамотно зброджувати Неббіоло насухо, що й стало першоджерелом появи сухого червоного вина, яке ми вживаємо і сьогодні.

Червоні сухі вина «Бароло» з 1980 року мають найвищу категорію якості (DOGG) та належать до категорії елітних вин.

 

Сухі червоні вина: де вперше були виготовлені

 

В історії простежуються факти про те, що виготовлення благородного напою було помічено ще о 7.000 році до нашої ери в Грузії. Хоча перше червоне вино називається чианським. Воно було виготовлено у 500 році до нашої ери на острові Хіон. З того часу проводилися регулярні експерименти зі смаком та технологіями, в результаті яких були виготовлені сухі червоні вина.

 

 

На думку істориків, батьківщиною сухих вин є Близький Схід. Методом тривалого бродіння було отримано смачний напій, технологію приготування якого використовували винороби стародавнього Єгипту, Стародавню Грецію та Месопотамії. Трохи пізніше напій набув популярності в Португалії, Італії, Іспанії та інших країнах Європи.

 

Червоні сухе вино: цікаві факти з історії

 

Оскільки єгиптянам червоне вино нагадувало кров, вони вірили у його чудодійну силу. Напій використовували у багатьох обрядах та похоронних церемоніях.

Зберігати вино у скляних пляшках можна було з 17 століття. На той час вони мали круглу форму, а самі стінки були набагато тоншими, порівняно з сучасними варіантами, оскільки були виготовлені в техніці видування скла.

 

 

Серійне виробництво пляшок почалося з 1821 року в Брістолі.

 

Червоні сухі вина у пляшках: регіональні варіації виробництва сортів винограду

 

У процесі виготовлення благородного напою важливим інгредієнтом є виноград, а точніше, його сорт. Сьогодні можна купити різні червоні сухі вина у пляшках на будь-який смак. На їх смакові якості впливає сорт. З огляду на кліматичні особливості батьківщиною винограду «Каберне Совіньйон» є Каліфорнія та Бордо. Через кліматичні особливості, де виростає лоза, вино з такої ягоди набуває яскраво вираженого насиченого смаку.

 

 

Для гурманів, які люблять делікатний ніжний смак вина, варто зупинити свій вибір на напоях, які виготовляються з винограду сорту Піно Нуар. Батьківщиною ягоди є Орегона та Бургундія.

 

Які сухі пляшкові вина сьогодні можна купити

 

  • "Каберне совіньйон". Такі пляшкові сухі вина сьогодні мають особливий попит. Напій славиться ягідним насиченим смаком та танінами, які надають тонкого смаку напою.
  • "Піно Нуар". Це легке та приємне на смак вино зі складною композицією, в якій є легка кислинка та збалансований смак ягід. Це один із найстаріших типів червоного вина.
  • Італійські «Барбареско» та «Бароло». Це вишукані напої, виготовлені із стиглих ягід сорту винограду Неббіоло. Перед надходженням у продаж вони обов'язково витримуються.

Більшість таких вин витримані та максимально виявляють смакові характеристики через 3 роки з моменту виготовлення.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner