Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
785 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

Який сорт білого вина кращий?

Який сорт білого вина кращий?

Сьогодні широким попитом користуються білі напівсолодкі вина у пляшках, серед асортименту яких так складно визначитися та вибрати відповідний напій. Кольорова та смакова палітра напою представлена у широкому діапазоні. Пляшкові білі вина виготовляються із сортів винограду, що росте у різних кліматичних регіонах світу. Далі йтиметься про те, яке напівсолодке вино краще і в чому їхня відмінність.

Якісне біле вино краще замовити безпосередньо від виробника, який на продукцію надає сертифікати відповідності міжнародним стандартам якості. Напівсолодке біле вино краще замовити через каталог, а консультаційна підтримка фахівців дозволить зробити правильний вибір. При виборі вина варто керуватися топовими рейтингами та особистими уподобаннями, замовити напій можна як у пляшках, так і на розлив.

 

Які білі напівсолодкі вина у пляшках можна замовити

 

 

Абсолютним лідером серед напівсолодких вин є Мускат. Цей напій виготовляють із винограду, який максимально дозрів. Білі напівсолодкі вина у пляшках представлені у широкому асортименті варіантів, серед яких слід зазначити «Ріслінг». Він підійде для тих, хто любить легкі ароматні напої з насиченим живим смаком.

Не менш популярне вино "Шардоне" характеризується цитрусово-медовими нотками до смаку. Для виробництва вин "Токай" ягоди винограду ушкоджують благородною пліснявою, що дозволяє виробляти особливий вид напою.

Для тих, хто любить вино з відтінками цитрусових, дині та груші варто звернути увагу на вино «Піно Гріджіо».

Також варто відзначити грузинські напівсолодкі вина, які прикрасять стіл події будь-якого рівня. За винятком "Шардоні", більшість напоїв мають міцність 10-11%. Показники "Шардоні" можуть досягати 14%. Варто розуміти, що напівсолодкі вина не відносяться до дієтичних напоїв і більш калорійні, ніж сухі види вина.

 

Як правильно вибрати пляшкове напівсолодке вино

 

 

Не варто керуватися правилом, що чим довше витримане вино, тим краще. Це правило більше відноситься до елітних колекційних вин, які використовуються з особливого випадку. Краще віддати перевагу молодому напівсолодкому пляшковому вину, оскільки в перші роки витримки воно може порадувати яскравим смаком і розкішним ароматом.

Оригінальний напій повинен мати приємний фруктовий або медовий аромат. Запах спирту свідчить про фальсифікат продукції. Оригінальний напій має бути прозорим без мікрочастинок. Етикетка на пляшці має повноцінну інформацію про характеристики продукту та сорт винограду, з якого виготовлено вино. Якщо продукт зарубіжний, зверху оригінальної етикетки має бути ще одна доступною мовою.

Варто зазначити, що молоді вина герметично закриваються кришкою, а ті, які планується витримати — корковою пробкою.

 

Де краще замовити білі вина

 

 

Щоб сповна насолодитися смаком і тонким ароматом вина краще віддати перевагу продукції, що реалізується безпосередньо від виробника. Вартість таких напоїв буде приємною для кожного клієнта.

Для особливого заходу можна замовити білі вина у пляшках оптом, що дозволить скористатися особливими пропозиціями. Оригінальність продукції підтверджується сертифікатами. У процесі виготовлення такого вина використовується лише сучасне європейське обладнання та інноваційні технології. Якісне вино містить органічні кислоти, які сприяють швидкому травленню їжі. Вживання напою в обмеженій кількості позитивно впливає на здоров'я людини.

 

Біле напівсолодке вино: особливості виробництва

 

 

Для виготовлення напою збирають сировину глибокої осені або з настанням заморозків, що дозволяє ягоді визріти повністю. У цей період кількість цукру у винограді досягає піку. Біле напівсолодке вино набуває особливих смакоароматичних характеристик.

Іноді, для виготовлення певного виду вина, сировину піддають особливій термічній обробці, у процесі якої вдається максимально видалити вологу з ягід та підвищити рівень концентрації цукру. Щоб отримати напівсолодке вино, процес бродіння зупиняють на певному етапі, що й відрізняє його від напівсухих і сухих вин.

Біле напівсолодке вино згідно з рецептурою має у своєму складі містить від 30 до 80 г цукру на літр продукту і має вишуканий аромат винограду.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner