Рожеві напівсолодкі вина у пляшках: що видає підробку
Пляшкові вина – один із найпопулярніших алкогольних напоїв в Україні. Біле, червоне чи рожеве вино неминуче зустрічається практично на будь-якому святковому столі. Причому останній напій має низку істотних переваг. Наприклад, рожеві напівсолодкі вина у пляшках більш універсальні. Якщо червоне або біле мають низку суворих рекомендацій щодо страв, з якими їх букет розкривається найкраще, то рожеве напівсолодке не має подібних обмежень. Наприклад, його можна пити з м'ясом, як червоне чи з рибою, як біле. Сири, випічка, горіхи та фрукти: рожеве вино буде доречним у будь-якій ситуації.
Звичайно ж, все вищесказане правильно тільки в тому випадку, якщо йдеться про натуральні вина в пляшках. Так звані «винні напої» – зовсім інша річ.
Як виробляються рожеві напівсолодкі вина у пляшках
Говорячи про натуральність рожевих пляшкових вин, слід враховувати два фактори. По-перше, спосіб виготовлення. Рожеві вина виготовляються за технологією, яка відрізняється від виготовлення червоних, а часом і білих вин. Річ у тому, що контакт із яскраво забарвленою шкіркою відбувається протягом короткого періоду часу (іноді менш як добу). Рожеві вина у пляшках виготовляють із винограду, який має рожевий м'якуш та шкірку або безбарвний м'якуш та червону шкірку. Таким чином, напій виходить дуже м'яким, а його колір залежить від тривалості контакту зі шкіркою та інтенсивності її забарвлення.
Справжнє рожеве напівсолодке виробляється тільки таким чином. Змішання червоних та білих вин не належать до категорії «троянда». А у Франції спроба назвати змішаний напій рожевим вином, у пляшках воно чи в іншій упаковці є злочином.
Другим чинником є натуральність будь-якого вина у принципі. Шляхетний напій та порошкова суміш – різні речі. Це стосується і рожевих напівсолодких вин у пляшках у тому числі.
Чи можна перевірити рожеві вина у пляшках на натуральність
Отже, ключове питання: чи можна перевірити рожеві вина у пляшках на натуральність візуально? Абсолютно ні. Пляшкові вина, рожеве напівсолодке або біле сухе, ніяк не можна визначити суто на погляд. Все, що ви побачите, це колір вина у пляшках. Тож визначити натуральність рожевого вина у пляшці стоячи біля полиці у магазині вам не вдасться. Експериментальну закупівлю все одно доведеться зробити.
Після розтину пляшкового вина, ви зможете зрозуміти, чи воно є порошковим. Причому метод буде робітником не тільки для рожевого напівсолодкого, але й для інших подібних вин. Фахівці рекомендують використовувати глибоку і широку миску з холодною водою, а також невелику бульбашку, наприклад, від лікарських настоянок з аптеки. Далі в скляну баночку наливають вино, затискають шийку пальцем, перевертають догори дном і опускають у воду. Після того, як палець прибирають, потрібно стежити за процесом змішування рідин. Якщо він інтенсивний – перед вами алкогольний порошковий напій. Якщо вміст пляшечки майже не виливається у воду – вітаємо, у ваших руках натуральне червоне або рожеве напівсолодке вино.
Однак цей метод підходить лише для визначення якості напою як такого. Він не дозволяє зрозуміти, чи є куплене пляшкове вино справді рожевим або це суміш інших вин.
Чому варто брати тільки перевірене рожеве напівсолодке
Саме тому, що точно визначити, як було виготовлено рожеве напівсолодке вино в пляшці неможливо, варто вибирати перевірені напої. Як правило, надійний виробник не розбавляє своєї продукції підробкою. Також, якщо у вас в руках саме французьке рожеве вино з усіма необхідними етикетками та на них вказано саме «троянда», то напій не підробка майже зі стовідсотковою часткою ймовірності.
Також значення має ціна. Натуральні пляшкові вина, рожеві чи будь-які інші, будуть дещо дорожчими, ніж порошкові. При цьому вартість не буде позамежною, якщо йдеться про столові ординарні напої.
Де шукати якісні пляшкові вина в Україні
При виборі рожевого напівсолодкого вина у пляшках варто звернути увагу ще на кілька аспектів. Запах і смак дуже важливі. Ці якості можуть бути дуже різними, проте натуральні вина не повинні мати яскраво виражених і тим більше неприємних спиртових нот.
В Україні шукати рожеві напівсолодкі пляшкові вина варто безпосередньо від виробників із гарною репутацією та довгою історією виноробства. Зрештою, якість – це обличчя компанії та її майбутнє. Красива упаковка може обдурити раз чи два, але якісні рожеві вина у пляшках є запорукою появи постійних клієнтів та розвитку виноробної станції надалі.
- З якого винограду роблять найкращі рожеві винаУ статті: 🍷 Технологія виробництва рожевого вина 🍇 Сорти винограду, що використовуються для виробництва рожевого вина
- TOP осінніх коктейлів із червоним виномУ статті: червоне вино як чудова основа для коктейлів; цікаві рецепти осінніх коктейлів із червоного вина.