Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
802 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

Вино у коктейлях: популярні рецепти

Вино у коктейлях: популярні рецепти

Такий алкогольний напій, як пляшкові вина є одним з найпопулярніших у всьому світі. І більше – він може по праву вважатися алкоголем, який з'явився першим. Україна у цьому сенсі не є якимось винятком. Вина у пляшках, а раніше у дерев'яних та глиняних ємностях давним-давно стали частиною національної культури.

 

Не лише міцний алкоголь: пляшкові вина у коктейлях

 

 

З появою міцного алкоголю коктейлі на їхній основі швидко стали популярними. Не можна точно сказати, хто перший придумав додати у віскі, джин або горілку інші інгредієнти. Проте таким коктейлям уже сотні років. Взяти хоча б джулеп, популярний напій із кукурудзяної віскі, холодної води, цукру та м'яти, який був дуже поширений у Сполучених штатах Америки до періоду громадянської війни.

Втім, автора перших коктейлів на основі міцного алкоголю не можна назвати першовідкривачем у повному розумінні цього слова. Адже пляшкові вина змішувалися у різних пропорціях з іншими інгредієнтами ще в античному світі.

Наприклад, під час симпосій у Стародавній Греції алкоголь тек річкою. Однак вина (тоді ще не в пляшках, а в амфорах) найчастіше подавалися розбавленими (зазвичай водою). У принципі, такий напій цілком може бути прабатьком усіх сучасних коктейлів.

 

Популярні охолодні коктейлі з вин у пляшках

 

На цей час коктейлі з винами можна розділити на дві групи:

  • охолодні;
  • зігрівальні.

Зауважте, що подібні мікси з міцним алкоголем рідко передбачають високі температури та майже завжди включають лід або його крихту. Однак напої на основі пляшкових вин – інша річ.

Серед найцікавіших коктейлів, що охолоджують, на основі вин у пляшках можна назвати такі, як:

  • Сангрія;
  • Троянди;
  • австрійський Шпрітцер;
  • Мімоза;
  • Калімочо (він же Ріоха Лібре).

Всі ці напої відрізняються тим, що не включають міцний алкоголь, на відміну від більш відомих в барах Манхеттена або «Блакитної лагуни». Наприклад, Калімочо передбачає суміш червоного сухого вина та коли. Співвідношення може бути різним, від одного до одного до трьох до одного. Прикрашати слід часточкою лимона.

 

 

Коктейль Розе є сумішшю сухого ігристого вина у пляшці, рожевого напівсолодкого та свіжого лимонаду. Лід додається за бажанням. Шпритцер – зовсім простий напій, що складається з газованої мінералки без яскравого смаку і білого сухого пляшкового вина. В принципі, як і Мімоза: сухе шампанське та апельсиновий фреш від виробника, змішані в рівних пропорціях.

Безумовно, найбільш відомим коктейлем із цього списку є Сангрія, іспанський напій на основі червоного сухого вина. Він дуже простий і, водночас, винятково різноманітний. Крім пляшкового вина, цукру, води та льоду в нього можуть входити різні фрукти, ягоди і трави. Солодощі, міцність, ароматність – все залежатиме від того, хто змішує коктейль. Є, до речі, і безалкогольний варіант, і Сангрі з білого вина в пляшках.

 

 

Коктейлі з пляшковими винами для холодної пори року

 

Якщо ви хочете зігрітися гарячим коктейлем на основі пляшкового вина, зверніть увагу на:

  • гарячий шоколад із червоним вином;
  • Глінтвейн.

Перший маловідомий, проте точно стане улюбленим напоєм ласунів. Його готують із розтопленого чорного шоколаду з Піно нуар. Однак підійде будь-яке сухе червоне вино в пляшці. Шоколадна крихта розтоплюється, потім до неї додають вино і перемішують. Далі в каструльку відправляють молоко, трохи води, цукор до смаку і дрібку солі. Все вариться до трьох хвилин, після чого розливається по чашках.

Що стосується Глінтвейну, то це коктейль має велику популярність. Можливо, саме з цієї причини він також дуже різноманітний у своїй рецептурі, як і Сангрія. Глінтвейн обов'язково включає:

  • вино (спочатку червоне сухе, зараз є варіанти з білим);
  • аніс;
  • бадьян;
  • корицю;
  • цукор чи мед;
  • воду;
  • апельсинову чи лимонну цедру.

Однак зараз є безліч доповнень. Наприклад, у складі нерідко виявляються яблука, груші чи інші фрукти. Список спецій також може бути розширений. Саме приготування – і то не так вже й однозначно. Одні рекомендують гріти вино з водою і додавати інші інгредієнти. Інші вважають, що спочатку вода і все інше кип'ятяться протягом 3 - 5 хвилин, а пляшкове вино додається тільки після того, як "компот", що вийшов, буде знятий з вогню.

 

 

Зауважте, що всі коктейлі, виготовлені виключно на основі вина в пляшках, є менш міцними. І це не дивно, адже напої, що включають міцний алкоголь, рідко обмежуються лише одним його різновидом. Яскравим прикладом може стати «Кров ката». Назва цілком можна вважати «розмовляючим», адже основою є пиво стаут (350 мл), а серед інгредієнтів джин, віскі, ром, портвейн та шампанське (по 30 мл кожного).

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner