Як погода впливає на смакові якості винограду, а після – вина

Щоб виноград певного сорту відповідав властивим смаковим характеристикам, важливо забезпечити йому належну кількість сонячного світла, вологи та інших нюансів, про які поговоримо далі. Одним із ключових факторів є погода. Оскільки виноградна лоза має високу чутливість до змін клімату, тут важливим є все: від кількості сонячних променів до рівня опадів.
Грамотний догляд за виноградниками, ретельна добірка сировини та виготовлення благородного напою за особливою технологією робить лімітовану партію тихих вин «Віна Select» вишуканою. Завдяки великій кількості сонячного світла, яке властиве одеському регіону, ягоди набирають багато цукру, а помірна нічна температура дозволяє зберегти натуральну кислотність. Колекція вин від виробника виноробної станції Select дозволяє повністю відчути нюанси терруару регіону. Серед асортименту рішень можна підібрати вино будь-якому гурманові.
Фактори погоди, що впливають на смакові якості винограду
Незалежно від клімату зростання дощі та підвищена вологість негативно відбиваються на якості винограду, який, далі в ролі сировини буде використаний для виготовлення вина. Відповідно, смакові характеристики сорту матимуть інші нотки. Крім того, надмірна волога в період дозрівання ягід провокує сильне зростання лози, що є вкрай небажаним. Деякі сорти винограду важливо не поливати у певний період дозрівання ягід. Це правило стосується сортів, призначених для виробництва червоних вин.
Температурні показники також є важливими. Суха спекотна погода обіцяє виноробам якісне вино, що повністю відповідає характеристикам сорту. Стабільно тепла погода гарантує швидке збирання врожаю. У таких умовах ідеально вирощувати міцні десертні та солодкі вина. Висока температура та достатня кількість сонячного світла забезпечують накопичення у ягодах цукру. В іншому випадку, у них формується більше кислотності, вино матиме яскравіший насичений смак.
Лімітована партія тихих вин "Віна Select": які можна купити
Лоза, що росте на півдні в регіоні з теплим кліматом, щедро балує дарами природи, дозволяючи насолодитися унікальним смаком і ароматом благородного напою. Лімітована партія тихих вин відрізняється багатогранністю уподобань. «Вина Select» включає низку напоїв на будь-який смак.
У колекцію входить сухе біле та червоне вино, кріплені напої. Для зростання лози створюються ідеальні умови та належний догляд, що дозволяє отримати ідеальний баланс цукру, кислот і танінів (якщо це червоне вино).
При сонячній теплій погоді вдається отримати ароматні ягоди, які здатні накопичувати багато цукру, що є причиною підвищення рівня спирту під час ферментації. Хоча за стійкої спекотної погоди винороби також стикаються з проблемою, яка зводиться до збереження кислотності у винограді. Це стосується окремих сортів лози. Варто відзначити, що ягоди, які ростуть в таких умовах, знаходять більш товсту шкірку, що в деяких сортах сприяє підвищенню рівня танінів.
Виноробна станція Select: колекція вин від виробника
Варто зазначити, що продукція виноробної станції Select виробляється відповідно до міжнародних норм та стандартів, що не дозволяє сумніватися у її якості. Вина виготовляються з ягід, зібраних на виноградниках, розташованих поблизу підприємства. Замовивши партію безпосередньо від виробника, можна уникнути переплат і отримати благородний напій відмінної якості. Особливо вигідно оформляти покупку гуртом.
Для збереження аромату та смакових характеристик збирання врожаю для виробництва вина відбувається вручну у першій половині дня. Завдяки особливим технологіям вдається зберегти смакові характеристики та аромат сорту. Для гурманів можна підібрати сухе вино у стилі амарони. Таке вино «у віці» має приємну міцність та багатогранність смаку. Специфікою виробництва такого напою можна вважати підв'ялення ягід перед подальшою обробкою. Перш, ніж надійти у продаж, його витримують у дубових бочках.
- Чому келихи бувають такі різні?У статті: 🍷посуд для білого та червоного вина: історія; на що впливає форма келиха; які келихи потрібні для білого напівсолодкого вина🥂.
- Чи нешкідливі безалкогольні вина і наскільки безпечно «пристраситься» до нихЩо таке безалкогольні білі та червоні напівсолодкі вина? Основні переваги безалкогольних вин. Чи дійсно безалкогольні вина не відрізняються за смаком від звичайних і чи шкідливі вони?