Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
861 відгук
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

Чим фруктові вина від виноградних?

Чим фруктові вина від виноградних?

Виноградні вина у пляшках вважаються класикою та добре знайомі споживачам, оскільки на них припадає 95% ринку виноробства. Ще 5% — це ягідні та фруктові напої, які отримали народне кохання за помірну насолоду та міцність.

 

Що потрібно знати про фруктові вина у пляшках

 

 

Виготовлення фруктових пляшкових вин мало чим відрізняється від виробництва виноградних, проте має кілька спеціальних технологічних етапів. Наприклад, освітлення соку, яке проводиться перед початком бродіння. Зменшення кислотності відбувається шляхом додавання соку солодших плодів або підсолоджувачів.

Фруктові пляшкові вина заведено пити молодими, тому процес витримки займає від 6 місяців до 2 років. Ця особливість дозволяє напоям бути насиченими, яскравими, з тривалим присмаком.

Пляшкові вина від виробника, виготовлені з фруктів та ягід, можуть бути напівсолодкими, напівсухими та сухими. Поділяються на дві категорії: купажі з різних сортів та моносортові. Фортеця варіюється в межах від 2 до 19%.

Лідерами у виробництві фруктових пляшкових вин у всьому світі вважаються Франція, Англія, Вірменія, а також напій активно експортується з Данії, Польщі, Угорщини, Ізраїлю та Болгарії.

 

Види сировини для виготовлення фруктових вин у пляшках

 

 

Сировиною для виготовлення фруктових вин можуть бути яблука, груші, малина, смородина, а також журавлина та айва.

Малинове вино у пляшках вважається найрідкіснішим. Для виготовлення використовується стигла червона малина. Класичний представник цієї категорії сербське напівсолодке Vino Zupa Raspberry.

Смородинове вино в пляшках може виготовлятися як з червоної, так і білої смородини. Напій виходить із помірною ноткою терпкості. Для першого знайомства варто звернути увагу на німецьке вино у пляшках Katlenburger Blackcurrant.

Помірно солодкі з медовим ароматом сливові вина виготовляють із таких сортів слив, як «Уме», «Угорка», «Станлей», «Вікторія», «Метлі» та «Санта Роза». Слива - складний фрукт з погляду виноробства, оскільки неправильно відібрані плоди зроблять напій несмачним. Справжньою досконалістю у світі сливових пляшкових вин вважається японське напівсолодке червоне вино Kishu Akai Umeshu, яке виробляється з додаванням листя листя перили, а також напівсухе вино Umenishiki Umeshu.

 

Освіжаючий яблучний та грушевий сидр

 

 

Сидр — не що інше, як яблучне пляшкове вино, добре відоме у всьому світі, але особливо популярне в Іспанії та Франції. Описуючи класичну технологію виробництва винороби відзначають, що справді хороший напій повинен бути купаж 4 сортів: солодкі яблука дають сахарозу, кислі — освіжаючу кислинку, гіркі та солодко-гіркі — таніни. Наприклад, у Нормандії спеціально для виробництва сидру вирощують зовні непоказний сорт яблук з дуже ароматними та соковитими плодами. Яблучні пляшкові вина прозорі або злегка каламутні, бурштинового, зеленого або золотистого кольору. Найбільш популярна фортеця – 5-6%.

Класикою у виробництві яблучного пляшкового вина є французькі марки Ecusson, Kerisac, Loic Raison. Їхні напої мають інтенсивний яблучний аромат і злегка маслянистий смак. Відмінність іспанських сидрів у тому, що вони більше схожі на вина, аніж на шампанське. Мають яскраво виражену кислинку і добре вгамовують спрагу. Англійські та ірландські сидри міцніші, що робить їх менш вишуканими порівняно з французькими.

Грушевий сідр називають «пуаре». Для виготовлення грушових вин у пляшках використовують кисло-солодкі та терпкі сорти. Справжніми «майстрами» цього напою є англійці. У порівнянні з яблучним пляшковим вином пуаре значно солодше. Англійська сідра має міцність 9%, французька - не більше 6%. Відмінності є і в упаковці, французи вважають за краще використовувати класичні пляшки для шампанського, англійці - тару для пива.

Для знайомства з грушевим пляшковим вином рекомендуємо звернути увагу на такі марки, як Oliver's Cider and Perry та Hogan's Cider (Великобританія), Domaine Dupont та Eric Bordelet (Франція), Snowdrift Cider Co. та EZ Orchards (США), Isastegi (Іспанія).

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner