Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
877 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

З якого винограду роблять найкращі рожеві вина

З якого винограду роблять найкращі рожеві вина

Ще древні римляни та греки, вважаючи, що міцний алкоголь п'ють лише варвари, прагнули зробити смак вина м'якшим і розбавляли його водою. В результаті такої нехитрої процедури виходили напої, які можна назвати першими рожевими винами. І дуже довго це була єдина технологія їх виробництва, аж до 1882 року, поки винороб Мішель Тавю, який жив у французькому регіоні Бандоль, не приготував з сорту Каберне напівсухе вино рожевого відтінку.

На сьогодні рожеві вина набули великої популярності як серед досвідчених сомельє, так і новачків. Збільшення виробничих потужностей, прогрес у сфері виноробства призвів до доступності напою та його різноманітності.

 

Технологія виробництва рожевого вина

 

Подібно до білого і червоного, рожеве вино в різних регіонах і виноробнях робиться різними способами, серед яких як немає правильного, так і історично вірної технології його виробництва. В даний час використовуються кілька методів, які впливають на кінцевий продукт та набір ароматів.

Прямий віджимання. Включає віджимання винограду без попереднього бродіння, що дає можливість отримати світлий колір, а також зберегти яскраві фруктові ноти.

Змішування. Деякі виробники прагнуть комбінувати червоні та білі вина, щоб досягти бажаного результату. Цей метод здатний наділити будь-який вид вина унікальними характеристиками.

Коротке мацерування. Основа методу - виноград залишають на контакт зі шкіркою на короткий період часу (від кількох годин до доби), що дозволяє отримати колір та аромати без отримання надмірної гіркоти.

 

Сорти винограду, що використовуються для виробництва рожевого вина

 

 

Як немає єдино правильних і правильних технологій, так немає і жодних рожевих сортів винограду, з яких виготовляють рожеве вино. Напій з цікавим смаком часто виготовлений з:

 

  1. Мерло – червоного сорту, але при короткій мацерації також здатного давати рожеве вино, наділене м'яким смаком із ягідними ароматами.
  2. Каберне-Совіньйон - сорти пізнього дозрівання з плодами яскравого червоного, а іноді майже чорного кольору з густою та щільною шкіркою. Кладезь для створення вин із багатою танінною структурою. Однак, як і у випадку з Мерло, процес короткої мацерації дозволяє отримати легкий рожевий колір, зберігаючи при цьому характерні риси Каберне Совіньйон.
  3. Піно Нуар - одного з найбільш трудомістких сортів для вирощування, що дає плоди з соком високої якості. Часто використовується для виробництва як червоних, так і елегантних та збалансованих рожевих вин із делікатним ароматом.
  4. Трамінер рожевий - у більшості випадків використовується у виробництві білих, але також застосовується і для створення рожевих вин. Завдяки своїм натуральним ароматам личі та троянд, напої виходять унікальними.

Наприклад, рожеве напівсолодке вино у пляшках із винограду сорту «Трамінер рожевий» від виробника «Перша Виноробна станція» наділене квітковим ароматом із нотками пелюсток троянд. Воно відмінно поєднується з легкими сирами та салатами, а також може виступати як аперитив.

 

Чому важливий вибір сорту винограду

 

Сорт виробництва рожевих вин — це питання смаку, а й техніки. Кожен приносить свої особливості, здатні суттєво вплинути на кінцевий продукт. Причому сорти, що дають відмінні результати в одній країні, можуть бути менш вдалими в іншій. Тому якість залежить ще від технологій та майстерності виноробів.

Під брендом торгової марки «Перша Виноробна станція» налічується понад 22 найменування продукції. Найвища репутація — це головний принцип, який у тандемі з високою якістю білих, червоних і рожевих напівсолодких вин у пляшках, що виробляються в обмеженій кількості, дав можливість компанії знайти своє гідне місце на ринку і міцно закріпитися на ньому.

У виробництві крім перерахованих вище сортів Каберне-Совіньйон, Мерло, Піно Нуар,Трамінер рожевий «Перша Виноробна станція» використовує Португізер, Шардоне, Ріслінг Рейнський, Аліготе, Іршаї Олівер, Ркацителі. Особливу увагу приділено популяризації вина, виготовленого на основі сортів місцевої селекції.

У майбутньому, коли ви зустрінете рожеве напівсолодке вино у пляшках або будь-яке інше, пам'ятайте, варто звернути увагу не лише на колір та аромат напою, але й на сорт винограду, що лежить у його основі.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner