Продавець Перша Виноробна станція розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
875 відгуків
+380 (97) 539-27-90
+380 (63) 440-85-04
вулиця 40-річчя Перемоги, 24, смт. Таїрове, Україна

TOP осінніх коктейлів із червоним вином

TOP осінніх коктейлів із червоним вином

Холодні осінні вечори чудово поєднуються з душевними зустрічами, а для створення затишної атмосфери чудово підійдуть коктейлі на основі червоного вина. Глінтвейн, Сангрія, гарячий шоколад із червоним вином – далеко неповний список. У цій статті розглянемо, як приготувати в домашніх умовах найпопулярніші рецепти напоїв, які допоможуть почувати себе затишно прохолодною восени з червоним сухим вином у пляшках.

 

Червоне вино: основа для коктейлів

 

Червоні вина – це чудова основа для коктейлів. Вина «Перша Виноробна станція» винна колекція з таких сортів винограду як Каберне Совіньйон, Мерло і Піно Нуар має не просто багатий смак і аромат, але й відмінні властивості для змішування. Слід враховувати, що червоні вина можуть змінюватись як за фортецею, так і багатьом іншим, не менш важливим показником. Тому, вибираючи червоне вино у пляшках для коктейлів, важливо брати до уваги:

Ступінь танінів. Таніни надають вину структурності і можуть збагатити смак коктейлю. Краще для основи використовувати вина з їх помірним вмістом, щоб вони не «забити» інші інгредієнти.

Аромат. Вино повинно мати фруктові ноти та спеції, які гармоніюватимуть з іншими компонентами коктейлю.

Кислотність. Вина з низькою кислотністю краще підійдуть для солодких коктейлів, а з високою для напоїв з освіжаючим акцентом.

Ці короткі рекомендації допоможуть максимально точно підібрати як червоне вино в пляшках, так і будь-яке інше, і створити той варіант коктейлю, який буде не тільки смачним, а й вражаючим.

 

Рецепти осінніх коктейлів із червоного вина

 

 

Щоб поринути у світ смаків та ароматів можна навіть не виходити з дому, достатньо приготувати кілька коктейлів на основі червоного вина.

Глінтвейн

Почати краще з класики жанру – глінтвейну. Глінтвейн, це традиційний напій для пізньої осені та особливо зими.

Інгредієнти:

750 мл червоного сухого вина у пляшках;

  • 1 апельсин, нарізаний кружальцями;
  • 1 лимон, нарізаний кружальцями (за бажанням);
  • 3-4 столові ложки цукру (за смаком);
  • 3-4 палички кориці;
  • 6-8 гвоздик;
  • 2-3 зірочки бадьяна (за бажанням);
  • 1 шматочок кореня імбиру, нарізаний тонкими скибочками;
  • 100мл води.

У каструлю налийте воду, додайте цукор, корицю, гвоздику, бадьян та імбир. Доведіть до кипіння та варіть на повільному вогні 5-10 хвилин, щоб спеції віддали свій аромат. Потім зменште вогонь до мінімуму та влийте червоне сухе вино. На цьому етапі важливо не дати вмісту закипати, щоб не втратити алкоголь та смак. Додайте нарізані кружальцями апельсин та лимон. Продовжуйте нагрівати на слабкому вогні ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Готовий глінтвейн розлийте по кружальцях, прикрасьте апельсином та паличкою кориці.

Порада! Якщо в процесі приготування глінтвейну з червоного сухого вина додати до нього такі спеції як аніс або мускатний горіх, то можна отримати нові цікаві відтінки смаку.

Гарячий шоколад з вином

Глінтвейн – не єдиний коктейль із червоного вина. Наприклад, цей рецепт, для якого ідеально підійдуть напої з сорту Піно Нуар від виробника «Перша Виноробна станція», теж чудовий для прохолодних осінніх вечорів.

Інгредієнти:

  • 170 г чорного шоколаду;
  • 80 мл червоного вина у пляшках;
  • 150 мл води;
  • 250 мл молока;
  • 1 щіпка солі;
  • на смак цукор.

У велику каструлю з товстим дном відправте шматочки шоколаду, залийте їх вином, поставте посуд на повільний вогонь і помішуючи постійно доведіть масу до однорідності. Потім всипте сіль, влийте молоко, воду та варіть ще 3 хвилини. Перелийте у чашки. Додайте цукор до смаку.

Теплий ягідний пунш

Ще один чудовий варіант приготування коктейлю для осені з червоного вина.

Інгредієнти:

  • 750 мл червоного сухого вина у пляшках;
  • 200 г свіжих або заморожених ягід (наприклад, малина, чорниця або журавлина);
  • 1 нарізаний кружальцями апельсин;
  • 1 паличка кориці;
  • 2 ст. меду чи цукру (на любителя);
  • 100 мл апельсинового соку
  • 1 зірочка бадьяна (за бажанням).

У великій каструлі з'єднайте червоне сухе вино, апельсиновий сік, ягоди та мед (або цукор). Додайте туди ж паличку кориці, зірочку бадяну і заздалегідь нарізаний апельсин. Не доводячи до кипіння, грійте на слабкому вогні приблизно 15-20 хвилин, щоб усі аромати змішалися. Розлийте приготовлений пунш по кухлях і подавайте теплим, прикрасивши ягідками та апельсином.

Сангрія осіння

Цей напій на основі червоного вина ідеально підкреслить осінні аромати та додасть затишку вечорам.
Інгредієнти:

  • 750 мл червоного сухого вина у пляшках;
  • 1 яблуко, і 1 груша нарізані кубиками;
  • 1 апельсин, нарізаний кружальцями;
  • 2 палички кориці;
  • 3 ст. л. меду чи цукру (за смаком);
  • 100 мл апельсинового соку;
  • 50 мл яблучного лікеру (за бажанням);
  • газована вода чи лимонад (за смаком).

У великій ємності (можна глечику) з'єднайте червоне вино та апельсиновий сік. Додайте до них нарізане яблуко, грушу, апельсин, мед. Все добре перемішайте до повного розчинення останнього. Додайте палички кориці та яблучний лікер. Відправте в холодильник настоюватися щонайменше 2 години (краще на всю ніч), щоб фрукти дали свій аромат. Для надання напою освіжаючого акценту перед подачею влийте газовану воду або лимонад за смаком.
Калімочо

І насамкінець досить незвичайний коктейль родом з Іспанії, який варто спробувати через свою простоту та оригінальність. За легендою, його винайшли підлітки, розбавивши червоне вино колою. Сьогодні Калімочо роблять із червоного вина на основі сортів винограду Каберне Совіньйон або Піно Нуар. У деяких барах його ще називають Ріохою Лібре.

Інгредієнти:

  • 100 мл червоного сухого вина;
  • 100 мл коли.

Склянку «хайбол» наповніть льодом, влийте в нього колу та червоне сухе вино в рівних пропорціях, перемішайте, прикрасьте часточкою лимона.

Червоне вино – не просто напій, це частина культури, яка поєднує людей. Пробуйте наші рецепти, комбінуйте та створюйте свої унікальні варіанти!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner