Найкращі новорічні коктейлі на вині
Серед вин, що використовуються в коктейлях, найбільш популярні ігристі, білі та рожеві вина, завдяки їхній універсальності та здатності поєднуватися з різними інгредієнтами. Біле вино найчастіше використовується для створення освіжаючих коктейлів завдяки своєму нейтральному смаку. Воно добре поєднується з фруктовими соками, травами та лікерами.
Топ-3 коктейлі з білими винами у пляшках
Біла сангрія із зимовими нотками. Цей легкий коктейль, що освіжає, ідеально підійде для новорічного столу. Для його приготування використовуйте сухе або напівсухе біле вино в пляшках.
У глечик помістіть нарізані часточками фрукти (по 1 шт.): Апельсин, яблуко та грушу. Щоб надати напою святкового аромату, туди ж покладіть паличку кориці та кілька зірочок бадьяна. Для солодкості додайте 2 ст. меду чи сиропу, а посилення смаку — 50 мл апельсинового лікеру чи бренді.
Всі інгредієнти перемішайте та залиште настоятися у холодильнику на пару годин. Перед подачею коктейль доповніть 200 мл газованою водою або содовою, а в келихи покладіть кілька шматочків льоду.
Винний мохіто з цитрусами. Для приготування в келиху або глечику розімніть кілька листків м'яти з часточками лайма. Додайте чайну ложку цукру чи сиропу. Потім влийте охолоджене сухе біле вино в пляшці та 60 мл содової.
Для більш насиченого смаку можна додати 30 мл апельсинового соку чи гренадину. Коктейль подавайте з льодом, прикрашеним гілочкою м'яти або тонкими скибочками цитрусових.
Білий глінтвейн. Цей коктейль відрізняється від традиційного червоного більш м'яким смаком. На плиті нагрійте біле вино пляшки з часточками апельсина, лимона і невеликою кількістю яблука.
У напій додайте 3 палички кориці, 5-6 гвоздик, 2 зірочки бадьяна та 2 см кореня імбиру, нарізаного тонкими скибочками. Для солодощі покладіть 3 столові ложки меду або цукру, а для насиченості - 50 мл апельсинового лікеру або бренді.
Напій нагрійте, не доводячи до кипіння, щоб зберегти аромат білого вина. Білий глінтвейн подавайте гарячим, розливаючи в кружки і прикрашаючи паличкою кориці або скибочкою апельсина.
Коктейлі з червоними пляшковими винами
Пряний шоколадний коктейль з червоним вином пляшки. Для приготування цього незвичайного та зігрівального напою візьміть 500 мл червоного сухого вина та вилийте його у невелику каструлю. Вино змішайте з|із| 250 мл молока і 100 мл жирних вершків (30%), додайте 50 г темного шоколаду, нарізаного шматочками, і нагрійте суміш на повільному вогні, помішуючи до повного розчинення шоколаду.
Для посилення аромату червоного пляшкового вина покладіть 2 палички кориці, 1 чайну ложку ванільного цукру та 1 зірочку бадяну. Щоб додати насолоду, додайте 2-3 столові ложки меду. Напій подавайте гарячим, розливаючи в кухлі чи келихи, прикрашаючи збитими вершками та тертим шоколадом.
Винний журавлинний пунш. Змішайте в глеку 750 мл червоного напівсухого пляшкового вина з 200 мл свіжого журавлинного соку. Додайте 100 мл апельсинового лікеру та 50 мл гранатового сиропу. У пунш покладіть 1 апельсин, нарізаний кружальцями, і 150 г свіжих журавлин.
Для надання пікантності додайте 2 палички кориці та трохи свіжого розмарину. Напій необхідно залишити наполягати у холодильнику мінімум на 1 годину. Перед подачею додайте 200 мл газованої води чи шампанського, покладіть у келихи лід і прикрасьте гілочкою розмарину чи кількома ягодами журавлини.
Новорічний коктейль з ігристим вином
Справедливо буде сказати, що пальма першості у приготуванні новорічних коктейлів належить ігристим винам у пляшках. Для приготування святкового коктейлю з ігристим пляшковим вином буде потрібно свіжий апельсиновий сік, апельсиновий лікер, трохи цукрового сиропу, лід та охолоджене ігристе вино.
Почніть з підготовки келиха: краще використовувати високий фужер для шампанського. Заповніть його на 1/4 дрібним льодом. У шейкер налийте 50 мл свіжого апельсинового соку, додайте 20 мл апельсинового лікеру і 10 мл цукрового сиропу. Добре струсіть, щоб змішати всі інгредієнти та охолодити їх. Акуратно перелийте суміш через ситечко в підготовлений келих.
Повільно долити охолоджене ігристе вино з пляшки до верху келиха, намагаючись зберегти бульбашки. Обережно перемішайте коктейль барною ложкою. Для прикраси можна використовувати тонкий слайс апельсина або закручену цедру, закріпивши її на краю келиха. Такий коктейль ідеально підійде для святкового настрою та створення атмосфери затишку.
Зверніть увагу, що яскравий і насичений смак коктейлів залежить від якості інгредієнтів, вибирайте вина в пляшках перевірених виробників.
- Чи впливає рожеве вино на здоров'я людини та як?🍷Що потрібно знати про флавоноїди в рожевих винах 🍷 Користь органічних кислот у рожевих напівсолодких винах у пляшках 🍷Чому важлива помірність у споживанні рожевих вин
- Червоні напівсолодкі вина: смак, аромат, характерні риси🍷Що визначає напівсолодке червоне вино🍷Коротко про процес виготовлення червоних напівсолодких вин🍷Як визначити натуральне червоне вино від підробки